Frozen cheesecake semifreddo

Har även provat på å gjort denna variant av Leilas chees cake (eftersom jag älskar chees cake!) Och måste säga att den oxå blev gudoligt god. Pova den vett ja!


Frozen cheesecake semifreddo

Ingredienser
 portioner  

4 ägg
1 1/2 dl strösocker
skal av 1 citron
200 g Philadephiaostost
4 dl grädde
300 g digestive kex


Gör så här:
1. Dela äggulor från vitor, det är viktigt att vitorna är helt rena.
2. Vispa gulor, socker och citronskal vitt och pösigt, blanda i osten.
3. Vispa grädden lätt och fluffig och vänd ner den i äggsmeten.
4. Vispa vitorna till ett vitt skum och vänd försiktigt ihop med äggsmeten.
5. Krossa kexen i en plastpåse och varva med smeten i en sockerkaksform eller gratängform.
6. Frys smeten i cirka 3 timmar så att den är halvfryst innan servering.

Tips!
Har du fryst semifreddon i en sockerkaksform så måste du spola den på utsidan i varmt vatten för att glassen ska lossna. Det går lika bra att göra glassen i en skål, gratängform eller plastlåda också. Då skopar man bara upp semifreddon med sked i skålar vi servering.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Mmm.. jag har inte hunnit testa semifreddo än! Måste testas i framtiden.

2007-07-10 @ 14:25:19
URL: http://rimmis.blogg.se
Postat av: Agnes

låter gott!
svar på kommentar: ja, eller hur, redan 40 och hon som ser så ung ut! okej, är det bra recept i den? jag tycker att baka är mycket roligare än matlagning hihi ^^

2007-07-10 @ 15:40:47
URL: http://lovelymee.blogg.se
Postat av: Erik

Hennes blogg heter http://winonaryder.blogg.se :)

2007-07-10 @ 16:26:13
URL: http://theartist.blogg.se
Postat av: Agnes

svar på kommentar: ja, jag skulle också vilja bli bättre på själv mat-biten hihi. Jag är inte så bra på att laga mat som jag är på bakning :D okej tack så mycket ^^

2007-07-11 @ 17:15:53
URL: http://lovelymee.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag är KÄR i tårtor och håller sakta men säkert på att bli kär i allt bakverk. Börjar konditori/bageri utb den 3 September.. Ha en fin dag! KRAM

2007-07-11 @ 18:27:17
URL: http://rimmis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0