Jag tror jag tyckte det hela var roligare änn barnen haha :P

Hej svejs!

Nu är vi hemma igen från vår bil semester nere i småland. Vi kom faktiskt hem i Onsdags kväll, men har inte haft tid elr ork att skriva förräns nu...

Vi har iaf haft det helt underbart, allt har funkat fin fint och vi har bara myst och haft det super!

Resans röda tråd måste jag säga var Astrid Lindgren.

Vi började vår resan från sthlm vid 7.30 och kom fram till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby vid 11.30 ungefär så resan tog ca 4 timmar med 1-2 stop ungefär.


en bild från vårt första stopp då vi stannade för att äta frukost!

Så va vi hela dagen i ALV och hade det svettigt, men kul. 


Utanför Blomgrens mack från Lotta filmerna.

Vid 15-tiden orkade vi inte mer och drog vidare till vår camping som låg ca 5 minuters bilfärd där i från, där vi bokat en stuga för två nätter.


vi utanför vår stuga.

Stugan var väldigt fräch och fin, egen uteplats under tak hade vi oxå. Det var 6 bäddar i stugan vilket känndes lite dumt, då man kunde ha bjudit med sig någon...och hela campingen var ganska stor över huvud taget, vi hade stor lekplats, äventyrsbad och minigolf bla och allt detta till ett super bra pris. vi betalade minder här för två nätter än vad vi hade betalat för en natt på kålmårdens vildmarkshotell som vi först tänkte åka till. så det här var ett bra och mysigt val.

Efter en god natts sömn så va det dax för ännu en dag inne i parken, den här dagen passade vi på  å hinna se några föreställningar så Tilda fick träffa alla sina favorit figurer.

 
Bla Pippi och Karlsson på taket!


Vi lekte även i de små husen som var väldigt populärt!!

Sen sov vi sista natten i stugan och for vidare mot min favorit stad Västervik.
På vägen dit strax utanför Vimmerby hittade vi Frödinge och deras mejeri för de berömda ost kakorna som e Sonys favoriter, där stannade vi på ett mysigt litet cafe som de har och avnjöt lite god ost kaka. Drog sedan vidare och Strosade runt nere på stan i Västervik, käka lunch, jag handlade en söt picknik korg nere i hamnen och sen åkte vi till Lysings badet och badade lite.

Efter en stund drog vi vidare mot Vimmerby igen men åkte förbi och mot Mariannelund (ja precis som i Emil filmerna) en bit på vägen svängde vi av och åkte långt ut i ingenstans och kom till slut fram till Bullerbyn! Den riktiga inspelnings platsen. Det va så mysigt och nostalgiskt att promenera runt där bland gårdarna, hoppa med barnen på höskullen osv, man kännde verkligen igen allt ifrån filmerna :) Visste ni förrästen att Astrid Lindgrens pappa är uppvuxen i självaste mellangården??


Bullerbyn

Därefter bar det av mot Lönneberga, rättare sagt till Katthult! Även det den riktiga inspelnings platsen.
Och att promenera runt på gården och gå in och sitta på stubben i snickarboa känndes precis som om man själv va med i filmen :)


Katthult

Måste säga att när jag gick runt där så blev jag nästan lite gråt färdig för allt va så fint och det drog fram så många minnen från änns barndom lixom. Nää det va helt fantastiskt och det tyckte Tilda oxå, fast hon gick runt å letade efter barnen i bullerbyn och undrade vart emil va osv, men man märkte att hon kände igen sig :)



Efter Katthult så bar det av hemmåt igen....
Fast det var en underbart lyckad semester så va det väldigt skönt att komma hem igen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0