Let's go banans

Jag vet inte om jag nämnt det här men jag är Hälso inspiratör på mitt jobb vilket betyder att jag ska inspirera mina kollegor att vara mer hälsosammare, jag ska gå på semenarier och kurser i ämnet hälsa och föra det vidare till mina kollegor, starta brännbolls turneringar osv.

Jag känner faktiskt att det här åtagande e riktigt roligt så nu sitter jag och filurar på vad man skulle kunna hitta på för något kul. Tänkte att vi skulle vara med och springa i något lopp men det e ju inte förräns i sommar typ...

Just nu pågår iaf en tävling i hela kommunen där jag arbetar och det är ca 12.000 pers som är med och tävlar i "Let's go bananas" då man får poäng när man äter frukt/grönsaker/dricker vatten. Så nu ska jag försöka dricka mins 3 glas vatten/dag, äta 3dl grönsaker/dag och 3 frukter/dag. Jag hoppas att jag kan börja gå ner lite i vikt av den här tävlingen oxå. Så nu har jag skärpt till mig i min kost och äter mkt frukt och grönt, dricker vatten äter bara knäcke bröd, fil, mkt kyckling, fisk cous cous och bulgur. Äter jag annan mat så håller jag ner på portionerna.

Tävlingen håller på i 8 veckor, tror ni jag kan gå ner 5 kg på den tiden??


frulle time

nää om man skulle slänga ihop lite frukost kanske....



Kalas trotts den stora bläckan!

sovmorgon ända fram till 7 wooohooo! Nä men jag känner mig sjukt utvilad, för mig räcker det med att slippa gå upp vid 5-6 tiden när barnen stiger upp då e jag utvilad till 7-8 och e pigg och glad hela dagen.
Så det e ganska skönt när jag och s kan dela på de där morgnarna för han kan alltid somna om och sova lääänge sen men det kan oftast inte jag, har jag gått upp så e det kört lixom.

Igår kollade jag på så ska det låta och jag hade glömt hur kul jag tyckte de va. Jag skrattade jätte mkt och sjöng med i alla låtar haha, nää de ska jag fan kolla på igen. Igår var bla: sibel, Brolle och marcoolio där.

Idag blir det barnkalas för mig och TIlda. Och stackars lilla Tilda har fått vårsta blåmärket/bulan från ögat ner till kinden efter att hon ramlat från soffan imorse.

JAg vill bli sjuk!!

Sitter på jobbet igen och har nu lite skön rast...Magen är full med goda raggmunkar som jag proppat i mig.

Jag ska berätta om min hemska dag i går, hela dagen på jobbet mådde jag nämligen lite halv dant, kände mig febrig och frös osv. När jag kom hem trodde jag att jag skulle dö av feber haha, kände mig jätte sjuk och frös och till slut deckade jag i soffan och tänkte att nu e det kört, inte för 5 öre kommer jag palla gå till jobbet imorgon!

MEN pang så va det morgon och jag kände mig hyfsat pigg och snorig så det va bara å knalla iväg! Ja, så verkar det vara för mig: det vill aldrig bryta ut, jag ska gå runt ett halvår säkert å bara vara krasslig, ush och fy!

Sa jag att jag börjar känna mig febrig nu igen?

Sjukling....

hej på er. Skriver några rader till er på min lilla rast här på jobbet. HAr äntligen fått i mig en varm kopp te som jag gått och sucktat efter hela dagen. Jag känner mig nämligen ganska hängig idag, fryser som tusan, tung i huvudet, snorig som fan och jag känner att det har satt sig på bi hålorna :( Ska verkligen försöka stå ut idag och på fredag så kan ja va sjuk i helgen för nu tycker jag att jag vart borta så himmla mkt!

Jaja nu vet ni hur dags läget e iaf hihi

P.s idag e Tilda på sitt första tandläkar besök, undrar hur det gick!?

05.30 godmorgon!

hej på er...dax för mig att snart hoppa i säng eftersom min väckar klocka ringer 05.30 imorgon bitti så behövs en tidig säng gång. Så nu e kläder fram lagda, väskan packad och jag ny duchad och redo för morgondagen och arbete!

Förrästen såg ni Linda rosing ikväll? Vad tyckte ni? Jag tyckte det va helt ok, och nyfiken som man är så vill man ju se mer så jag kommer fortsätta att titta haha.

Inga semlor för oss blev det heller idag, lyckades ni klämma i er någon`?

Nää nu ska jag hoppa i säng puss

tv kväll

Ikväll e det juh premiär för Linda Rosings nya dating program och det får man juh inte missa!


Sen har det kommit ut ett rykande färskt avsnitt av the city som jag oxå måste kika på!


så då kommer jag sitta bänkad ikväll! Kommer ni??

semeldagen?Fettisdagen? samma sak?

Ni har väll inte glömt att köpa hem semlor idag? Om så e fallet så skynda er iväg och köp hem några eftersom det är fettisdagen elr e det semeldagen? Elr e det samma sak? hahaha semlor ska man äta idag iaf, jag skippar nog det för jag och vågen är ju inte övveräns och sen e jag inte så förtjust i semlor ändå.


uppdatering H&M jeansen

Fick en del kommentarer ang mina älskligs jeans från h&m  och tänkte bara uppdater er om att jag avbröt leveransen. Guud jag kan ju inte vänta så länge på ett par jeans, hur snygga de änn är! Snyft, jag vill juh ha dem. Får se om jag går och köper dem i butik.


Bok rea

Idag mår både Tilda och jag bättre så imorgon börjar vardagen igen med dagis och jobb.
Jag och min lilla tjej va och kikade in bok rean idag och fann inte speciellt många roliga vuxen böcker, men en hel del roliga barnböcker fann vi dock. Får se om vi åker i helgen och shoppar lite. Minns att jag shoppade en massa roliga böcker till mig själv förra året men nu såg jag inte mkt roligt :( jag som älskar böcker!


Leverans tider...

Fan! Pratade med H&M nyss och mina super snygga jeans som jag gått och väntat på kommer inte att levereras förräns i maj, fatta 3 mån måste jag vänta på dem! Men det e ok, antar jag för de e sååå snygga! *längar*



Men min tröja behöver jag bara vänta på till och med mars


Lätt att vara efterklok!

Som ni kanske märkt så har min bild uppdatering vart ganska snål på den sista tiden och det e ju jätte trist,, jag vet. Men min kamera har pajjat och mid data med alla bilder har oxå pajjat så jag har inte så mkt att röra mig med haha.

Hoppas bara att jag får tebax min data snart och att alla bilder finns kvar för de sa att risken finns att bilderna kan försvinna när de lagar datorn Buhuhu alla mina foton :(

Om de finns kvar när datan e lagad så ska jag på en gg föra över dem på cd skiva! Varför har jag inte gjort det inann???

Richie och madden väntar bebis igen!

Som vanligt på morgonen så satt jag och tittade på kanal 5 och the Voice morgon program, då jag hörde av coola Josefin Crafoord att min favorit Nicole Richie och Joel Madden väntar ett syskon till lilla Harlow! Vad roligt tycker jag!


Fast i vabb träsket

morrn morrn! Som ni säkert förstår så är jag hemma från jobbet idag, Tilda fick feber under natten så jag vabbar med henne vilket kom ganska passande eftersom jag själv bara känner mig mer och mer krasslig, så det e nog dax för mig att åka på en sväng av influensan nu oxå!

Ush det här känns inge kul! JAg har vart borta läääänge nu från jobbet, känns jobbigt. Men nu kommer iaf wille tebax till dagis vilket känns viktigt eftersom han typ nyss blev inskolad.

Ja men nu e det dax å hoppa i pulkan och dra till dagge och dumpa av wille. Sen blir det mys i soffan för mig och Tildusen.

Host och nys på er!

jobba elr inte jobba!?

hej, gud va jag går runt här å velar å velar...ska jag jobba imorn elr inte!? Känner mig skit krasslig och har legat i sängen hela dagen men däremot så har jag ingen feber. Tror jag (hittar inte termometern). Men man kan ju faktiskt va sjuk utan att ha feber! Och jag har ju legat hela dagen och inte orkat göra nånting. Ush man har ju sånt jävla dåligt samvete gentemot jobbet för att jag har vabbat hela förra veckan och så ska jag gå å bli dålig!

Men det e som min kollega sa: Man måste vara lite egoistisk ibland, det e ingen som reser sig upp och tackar dig för att du offrar dina sjuka barn elr din egen hälsa för att gå till jobbet och det var skönt att höra. För så e det juh verkligen.

Ja...får känna efter lite till och se hur jag ska göra, ska se om jag orkar städa och plocka undan lite. För går jag och jobbar ska jag juh orka vara aktiv och verkligen jobba.

AAAAAAAAAAhhhhhhhhhhhhh!!!

inget kul å vakna idag, ont i hela kroppen, ont i halsen, snorig och huvet väger flera ton! Hur ska jag orka jobba imorgon? SKa jag vara hemma fast jag inte har feber???

Det blev ju inte roligare av att komma upp till barnen och se vad de sysslat med, det var nämligen städat här hemma när jag gick och la mig men nu är det total kaos! De har dragit ut de mesta av innehållet från skafferiet på köksgolvet, skivor över hela golvet osv...hoppas på väg in på toaletten snubblar jag på en limpa!

Va fan e det här för dummheter!? Det här e inte ok beteende!

tjana tjena hallå

nu ska grabbarna ut och göra stan, ungarna sover och här sitter jag! Nää men jag känner mig fortfarande lite krasslig så inte mig emot, blir nog en tidig kväll ikväll för mig!

Ciao

75% rea

Förrästen! Vi va inne på cheap monday butiken som ligger vid hötorget, på en sidogata från kungsgatan brevid, hötorgshallarna och granit. Där har de iaf 75 % rea på jeansen vilket blir 100 spänn för ett par jeans! Självklart var jag tvungen att slå till på ett par mörkblå stuprör med hörg midja :)

En annan kul grej e att jag fick ett sms ang att jag hade ett paket från H&M att hämta ut och även där i ligger ett par jeans och väntar på mig, hoppas bara att jag kan ha dem. S skulle hämta dem på vägen hem :)

Kramiz

Sabado!

japp idag e det lördag och just nu ligger jag och kidzen i soffan och kikar på bompa.

Igår va jag och älsklingen på Hamburger börs och åt en god middag och tittade på Invited to Labero! Alltså Joe Laberos magi/illusions show. Och det var jätte god mat och en väldigt underhållande show. Han var riktigt rolig oxå jag skrattade riktigt mkt åt hans skämt bla: hej herrn har ni trevligt ikväll? Tala om det för ditt ansikte oxå! och ställ dig upp, elr står du redan? E du oxå asiat? hahaha
Han drog en massa andra skämt och många på publikens bekostnad som man tänkte att man skulle komma ihåg meen de var bara de där två som jag kom ihåg :)

Imorse blev det lyxig frukost i sängen med te, juice, varma frallor med grönsaker, ost, och god skinka MUMS!

Vi drog för att hämta barnen och ta en sväng förbi farmor. Sen hamnade vi i nacka forum, fan va stort det e där! Har aldrig vart där förrut men dett va ju jätte stort och de hade de mesta!

Och nu under dagen har jag börjat känna mig riktigt hängig, hoppas verkligen att jag inte blir sjuk. I fredags va jag ju på jobbet och sa till alla att jag skulle komma på måndag + att jag rinde båda barnens dagis för att tala om att de kommer på måndag morgon vid 7 tiden....ush det skulle inte se bra ut om jag blev sjuk efter en veckas vabbnin. Men men e man sjuk så e man!

Jag har sånt jävla flyt!

hejsan ! Är nu hem kommen och sitter och väntar på att födelsedags barnet ska komma hem så vi kan gå ut och fira hans födelsedag. Han har ingen aning om vad vi ska göra vilket gör det hela lite roligare :)

Barnen e hos mamma över natten och bara det är juh lyx, sovmorgon imorgon alltså!

För övrigt så gick mitt löne/medarbetar samtal skiiiiiiiit bra! Jag hade sånt jävla flyt och kännde mig riktigt proffsig! Nää jag e grymt nöjd måste jag säga!

Haninge nästa!

I köket hann jag städa iaf resten får se ut som skit tills jag kommer hem och kanske har tid å städa lite mer...

Nu ska vi dra oss mot tåget och Haninge nästa!

puss

Gaaaah!!

ÅÅhh huset e totalt kaos och jag skulle verkligen behöva städa. Men just nu försöker jag packa och organisera allt så jag slipper stressa sen när vi ska till tåget, men det e inte det enklaste med två ungar som skriker, bråkar och hänger å klänger på mig hela tiden....de e ju inte konstigt om man skulle bli sinnes sjuk på kuppen!!

090220

I helgen fyller min älskling år och självklart ska det firas hur och när tänker jag inte avslöja här utan det för ni höra om senare....

puss och kram

Ja det blir nog en spännande dag idag

god morgon...idag e de det till skillnad från igår. Nu sitter jag och skriver, äter frukost och tittar på när solen går upp utanför mitt fönster! jaaa en ganska mysig morgon faktiskt. Känns som om det kommer bli en bra dag och det känns juh positivt i och med att jag ska ha löne samtal, medarbetar samtal med min chef idag....

Jag vill, jag vill, jag vill!!!!!

Sitter och drömmer om att hyra ett hus med egen privat pool i thailand elr nått vore inte det helt underbart??
Fan vad min kropp skriker efter sol och värme....


Hård bantning nästa!!

Fy fan! Nu har man gått upp 5 kg! Jag som va så glad att jag hade gått ner så mkt och kom i alla snygga kläder. Nu provar jag mina "smal" kläder och kan inte ha dem längre! Buhuhuhu!! Helt jävla för jävligt!

Nu blir det hård bantning!

Stanken av avföring väcker mig denna underbara morgon...

god morgon....elr så började inte min morgon iaf. Jag var sååå trött och ville verkligen sova men wille kom med sin bajs blöja i mitt ansikte om och om igen så jag förstod att det var dax att gå upp och byta blöja, men när jag kommer till badrummet så förstår jag att det inte e hans bajs blöja som luktar bajs utan det e han! För på badrums golvet ligger pottan upp och ner och en salig blandning av kiss, bajs och toa papper ligger över halva golvet. Det verkar som om Tilda gått på pottan och gjort sina morgon bestyr och klumpiga wille har på nått sätt lyckats välta pottan och halka i innehållet!

Ja så det va inte trevlig syn att vakna till precis men det va bara å gnugga bort morgon gruset ur ögonen, kavla upp ärmarna och ta tag i skit görat!

Så nu har jag damsugt, skurat och plockat i hela lägenheten (lika bra å ta alltihopa när man ändå var på gg) allt ser prima ut men på nått konstigt vis så sitter stanken av urin kvar och sprider sig i hela huset! Ush å fy, jag vädrar för fulla muggar och har skurat om och om igen men icke sa nicke...

Manen å vinet på vift!?

nää vart fan e min man å vinflaska?? Nu får han fan komma jag e hungrig!!

Perfa!

Det här blir nog en riktigt trevlig kväll, lagar familjens favvo middag (kyckligfeta gryta+couscous), S skulle plocka upp en flaska vitt på vägen hem, vi har snask i skåpen och S e ledig ikväll! Mys pys för hela slanten!

Lyssnar på kalle baah på högsta volym för att dränka barnens skrik och bråk.....allt e som det ska helt enkelt ;)

Senaste blocket fyndet!

Den här fina sko hyllan har vi precis fyndat på blocket och vi e såå nöjda!


Käre storebror!

idag skulle min älskade storebror fyllt år. han skulle ha blivit 39 år idag. Ush så hemskt å tänka på att han var i min ålder när han dog, han hade ju hela livet framför sig...elr inte.

Jaja, han har det bättre nu iaf.

Rest in Peace, käre storebror!


Nu vet jag!

hej

ringde jobbet imorse och sa att jag blir hemma hela veckan ut. Inatt var william stek het! Stackarn...
men på fredag har jag medarbetarsamtal/lönesamtal med min chef *läskigt* så de ska jag gå på å lämna barnen hos mamma.

Idag e jag och wille bara hemma och myser. jag har passat på å ringt lite viktiga samtal OCH så har jag slutat att vara förvirrad för nu vet jag vilken väg jag ska gå i livet haha ååå va skönt det känns och det kommer att bli så rätt!

Vart bär det av?

ÅÅÅÅhh det känns verkligen som att jag står vid ett väg skäl i livet vilken väg ska jag gå???
Jag funderar och funderar över min framtid och vet inte alls vart jag är på väg, känns som om jag fammlar i mörkret, jag måste hitta min plats, min plats här i livet.....

Halojsan

Är hemma och vabbar även idag och tänkte nu att jag skulle få en massa "jobbiga" saker gjorda som måste göras men som man inte hinner med när man jobbar så idag har jag vart effektiv och bla: ringt ang vår trasiga data, ringt ang vår trasiga kamera, betalat räkningar, vart på banken, vart och köpt mössor till mig och s och hängt tvätt! Inte illa va!? Nu ska jag slänga i en maskin och planera middag!

tv kväll

i dag e det måndag vilket betyder tv kväll för mig. Just nu:familjen annorlunda, därefter Advokaterna och även ett nytt avsnitt av the city har kommit ut! Vad ska du kika på?

Liten blir stor!

hej hej idag har jag faktiskt inte jobbat! Jag har vabbat för första gg, Wille har nämligen haft feber halva helgen och har det fortfarande. Idag hade han 39.3 stackarn och snorig i näsan e han oxå. Så jag har försökt myst med honom idag medans Tilda va på dagis och blev firad igen för det e nämligen idag som hon fyller 3 år!
Min stora tjej! Tänk att de va 3 år sedan som jag fick den lilla skrutten!

Full rulle i korv mojjen

*pust* nu har man haft barnkalas hela dagen och är helt slut! Barn kalaset var iaf mkt lyckat och det blev 9 barn totalt. Jag och S underhöll med korv kiosk, fiskdamm och maräng swich och allt var väldigt uppskattat!



Just nu e dock ingenting uppskattat kan jag tala om, ungarna bara skriker och gnäller på mig och jag vill bara ha en liten stund för mig själv innan huvudet sprängs i bitar men men....

huvudvärk

hallojsan

e hemma och har huvudvärk nu efter jobbet-
Imorgon slutar jag tidigt och ska fixa inför kalaset på lördag---kram

kalas osat

Är ny duchad och fräch och ska snart krypa ner i säng med min älskling och kika på nån film...

En hel del har osat ang kalaset nu och det e kul :)

Kram på er och sov så gott!

Volontär!

Läste nyss en blogg om en tjej som arbetade som volontär på ett barnhem i bankok. ÅÅåh vad instpirerad jag blev! Det här e ju något som jag skulle vilja göra. Om det e någon där ute som vet hur man går till väga elr som själva har vart volontärer så får ni jätte gärna dela med er av era erfarenheter. Jag är jätte nyfiken!

Ok nu kanske detta inte e möjligt för mig just nu eftersom jag har två egna barn att ta hand om innan jag kan ut och "rädda världen" men jag anser alltid att ingenting är omöjligt! Bara man vill...

Så man vet ju aldrig!

Frukost

hej å hå sitter å kikar på halv 8 hos mig, det tyker jag e ett riktigt roligt program faktiskt. Och för övrigt så tror jag att det blir en riktig tv kväll ikväll (så länge jag orkar hålla ögonen öppna). Det e nämligen en massa bra program på tv ikväll bla: halv 8 hos mig, familjen annorlunda och advokaterna, får se hur länge jag orkar.

Idag fick vi en försenad julklapp från jobbet nämligen "frukost kokboken" den e jag lite sugen på och använda mig av.


Jobbar..

hej hej sitter på jobbet och har lite rast.

Idag har vi vart ute på hal is hela förmiddagen, över allt är det ju som en enda stor isbana, så det gäller att vara stadig på foten.
Det va rätt kallt ute men eftersom solen lyser så kunde man stå ut ett tag.

Ikväll ska jag försöka retunera en hel bunt med kläder som jag å familjen beställt från hm. Massor i fel stlk osv, så jag kommer nog inte beställa så mkt mer därifrån utan det måste provas. Till barnen där emot funkade det jätte bra och det kommer nog bli en och annan beställning i framtiden....

I helgen blir det ju som sagt barnkals och släkt kalas för Tilda som fyller 3.
Hon är helt exalterad där hemma över att hon snart ska fylla år och ha kalas. Det leks kals från tidig morgon till tidig kväll. Varje morgon blir jag och S väckt med att Tilda och lillebror står vi sängkanten med något som de låtsas är en tårta och sjunger ja må hon leva för oss och så får vi blåsa ut våra ljus osv...haha snacka om att bearbeta sina tankar och funderingar i leken!

Nää nu e det dax för jobbet igen. Kram på er!

middag och migrän

ush har nyss tagit alvedon för jag kan riktigt känna hur migränen börjar smyga sig på...inge kul. Men som tur är så har jag min underbara man som tar över skeppet och låter mig vila och bli uppassad.

Snart står det pommes och ost schnitsel på bordet, mums!

Vad äter ni idag?

Inskolning

Hej å hå vi lever fortfarande fast änn de vart tyst ett tag...har haft fullt upp med jobb och inskolningar osv.
Wille har börjat sin inskolning  nu och i fredags tog jag ut en semesterdag för att kunna vara med och se hur de har det.
Allt gick jätte bra förrutom att han inte ville sova, men det kommer nog gå jätte bra sen när inte mamma elr pappa e med.

Nästa helg e det barnkalas då min älskade lilla tjej blir hela 3 år! Så imorgon postas inbjudningskorten så jag hoppas ni kan komma....

kram

Snääääälla Engla!!!

Jag har suttit hela helgen med familjen framför datorn och letat resor, Tilda tjatar hela tiden om att hon vill flyga flygplan och jag känner verkligen hur min kropp skriker efter sol och värme. Men plånboken verkar inte riktigt vara på vår sida.
Så gissa om jag blev glad när jag precis hade tappat hoppet och gick in hos Engla och såg att hon kunde vara min räddare!

Nu hänger det på dig Engla, ge oss lite semseter och låt barnen få flyga flygplan! ;)


RSS 2.0