Usa världens fetaste land

såg ni förrästen på Jaime Oliver här om dagen när han åker till nån skola i usa och försöker förändra deras dåliga skol mat?

jag blev helt chokad över hur de lever och att de får servera den mat som de gör. Det e så små barn från 4-10 år som varje dag får dricka oboj till lunch. Chiken nuggets, pizza eller hamburgare varje dag. Och det knäppaste av allt att de endast får äta med sked! De får alltså inte lära sig äta med kniv och gaffel förräns de är 10 år! Det e helt sjukt!! Jag som arbetar på förskola dukar till mina 1-åringar med kniv och gaffel varje dag. Ok om de små inte kan använda kniven ännu, men de ska redan från börja vara bekant med en mat kniv och veta hur den används, inte vid 10 års ålder! Snacka om dåligt bords skick de ungarna måste ha!? Och de amerikanska mat tanterna kunde för allt i världen inte förstå vad barnen skulle med en kniv att göra. Och hon trodde att Jamie ljög henne upp i ansiket när han sa att förskole barnen i England använder kniv och gaffel.

I Sverige har vi oxå en låg skol peng som ska täcka en sund och nyttig skol måltid men vi lyckas banne mig få till en bra och nyttig lunch! Tack sverige för att ni e så bra!


Mammas shopping tur

Jag nämnde juh här om dagen att familjen skulle till spårvägs museet och vi kom faktiskt iväg dit, en favvorit i repris, vi har nämligen vart där förrut. William älskar ju allt som har med tåg att göra så det e juh klart att han var helt lyrisk att få titta på alla gammla tåg och bussar. Men SEN...till mammas lycka så åkte vi ut till Iitala outlet som ligger i Gustavsbergs hamn så jag fick shoppa lite. Och jag e fortfarande helt lyrisk över mina köp och längtar tills jag har pengar i min ficka och får åka dit igen :)Det här e mina fina fynd, 2 jumbo muggar från Nordkök, 1 godis skål från Höganäs och 2 underbara muggar från Iitala.

Imorse invigde jag mina favvo muggar med en stor kopp kaffe! Och jag loooovarar att det smakade lite bättre än vad det brukar göra med de gammla muggarna.
Grattis Mammas älskling på 3 års dagen!

Ett litet grattis inlägg så här i efterskott till min lilla skrutt som i lördags blev hela 3 år!Och självklart firades han med pompa och ståt: maskerad kalas! William var pirat och det vimmlade av prinsessor, poliser och spindelmänn :)JAg var ganska nöjd med min orm tårta som jag fick till och william tyckte den var jätte häftig. Det var ett lyckat kalas :)
Long time no see

hallå hej, det va ett tag sen...som vanligt. Jag har blivit dålig på att blogga men nu känner jag att jag gärna vill blogga men vet inte om det kommer hålla. Jag får göra ett försök helt enkelt. ;)

Idag har jag tjatat till mig att få åka till gustavsbergs hamn där de har Iitala outlet så får se om jag kommer hem med något fynd, elr om vi hittar dit överhuvud taget.

Sen har vi pratat om att kanske ta en sväng förbi spårvägs museet oxå, min william e juh galen i tåg.
Men vi får se vad som sker.

Kram

RSS 2.0