På menyn ikväll står det:

hej!

Ida har vi haft barn vakt till båda barnen och ska ha det hela natten, eftersom vi igår firade 6 år. Men det ska vi fira idag.
Vi hade tänkt gå ut och äta, kanske g på krogen elr hitta på nått skoj, men ikväll blir vi bara hemme och ror om varandra istället.
Vi har vart iväg och handlat så vi kan laga en brak middag ikväll med god dryck. Vi brukar göra s imbland att vi letar upp något recept som låter gott men som vi aldrig provat på å så ger vi oss på och provar! Det brukar ofta bli väldigt gott och vi har samtidigt väldigt kul ihop medans vi slavar ihop framför spisen.

Så det är ett gott tips till alla er kärleks par där ute, laga ngot nytt och spännade recept ihop en lärdags kväll och korka upp ett gott vin till det. :)

På menyn ikväll står det:

Förrätt: Sesam scampi fritti med sweet chili dip

Vamrätt: Smördegs inbakad oxfile med potatis gratäng och haricots verts

Efterätt: Vanilj glass med hallon, blåbär och riven vit choklad.

Recept på förrätten:

Antal portioner: 1 2 4 6 8 10 12

Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 20 min

Färdigt på: 30 min

Ingredienser

300 75 g tigerräkor med skal
6 1.5 skivor formfranska
2 0.5 msk sesamfrön
2 0.5 st ägg
1 0.25 dl vetemjöl
flingsalt
olja till fritering
sweet chilisås till servering




Gör så här

1. Skala räkorna men behåll stjärtfenorna på kropparna. Låt torka på papper.

2. Skär bort (och släng) kanterna på brödet och mixa skivorna till ströbröd i mixer. Blanda sedan med sesamfrön i en skål.

3. Vispa upp äggen i en annan skål och blanda mjöl och lite salt i en tredje.

4. Doppa några räkstjärtar i taget i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.

5. Hetta upp olja till friteringen. Ha alltid ett lock nära till hands ifall oljan skulle fatta eld så att du snabbt kan kväva elden. Var alltid väldigt försiktig så att du inte bränner dig eller att olja skvätter upp när du lägger i räkorna.

6. Börja fritera en räka för att temperaturen är lagom. Fritera sedan 4-5 räkor i taget till gyllene färg. Låt torka av på ett hushållspapper och salta.



Recept på vamrätten:

Antal portioner: 1 2 4 6 8 10 12

Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 45 min

Färdigt på: 55 min

Ingredienser

700 350 g oxfilé
1 0.5 pkt smördeg
2 1 msk portvin
2 1 st schalottenlökar
200 100 g champinjoner (eller karljohansvamp)
2 1 dl vispgrädde
smör
1 0.5 tsk vinbärsgelé
salt
peppar


Gör så här

1. Gör såsen: Smält en klick smör i en såspanna eller kastrull med tjock botten. Fräs upp den hackade löken gyllene och lägg sedan i svampen. Låt bryna en stund och häll sedan i vinet och grädden. Smaka av med gelé, salt och peppar. Ställ undan såsen att svalna.

2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. När smöret har tystnat ska oxfilén läggas i. Stek köttet så att det blir gyllenbrunt.

3. Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut smördegen och halvtina. Kavla ut den ganska tunt och lägg på köttet och såsen. Förslut så att inget rinner ut. Stick gärna in en stektermometer så att spetsen ligger längst in i köttet.

4. Sätt in rullen i ugnen och låt steka tills den fått färg och innertemperaturen är 60 grader (för mediumstekt). Servera med potatisgratäng och haricots verts.



Recept på efterätten har jag inget d jag bara kör på fri hand. Lägger  varma hallon på glassen och river sen vit choklad över som smälter. MUMS!!

Så blir ni sugna nu så e det bara å sätta igång å prov laga ni med!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0